ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد تب کریمه کنگو؛ بیماری کُشنده تابستانی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۵؛ هشدار گرمای شدید در ۲۹ استان مشاغلی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود محرومیت ۱ تا ۱۰ ساله برای متخلفان کنکور دستگیری شرور معروف و ۸ متهم دیگر در پرونده نزاع مرگبار جنوب شرق تهران آیتم‌های تعیین شهریه مدارس غیردولتی/ کاهش ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آنها از مهرماه جریمه ورود به محدوده طرح از ۲۸ خرداد تا ۸ تیر حذف می‌شود؟ هشدار هواشناسی درباره استمرار گرما در ۲۷ استان/ لزوم مدیریت مصرف انرژی فردا، آخرین مهلت دریافت کارت کنکور عکس روز ناسا از یک فرورفتگی در مریخ

افراد دچار «نفخ معده» چه غذاهایی را مصرف نکنند؟

پژوهشگر طب سنتی گفت:‌ افرادی که دچار نفخ و سنگینی معده هستند باید از خوردن لبنیات، سالاد، ترشی‌ها، سرکه و آبغوره خودداری کنند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 February 20
کد خبر: ۳۶۴۵۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ کیمیا علوی پژوهشگر طب سنتی درباره «پرهیزهای غذایی برای مبتلایان به نفخ معده»، اظهار داشت: بسیاری از بیماران به هر علت که مراجعه کرده باشند، دچار سوءهاضمه هستند. برخی بعد از صرف غذایی معمولی، آنقدر سنگین می‌شوند که به آسانی نمی‌توانند راه بروند و ترجیح می‌دهند لم داده یا دراز بکشند.

 

وی ادامه داد: بسیاری از آنان دچار نفخ (جمع شدن گاز زیاد در معده و یا روده) می‌شوند؛ بعضی از آنها از آبریزش شبانه دهان ناراحت هستند و بسیاری از آنها از غذا خوردن می‌ترسند؛ زیرا پس از آن دچار برگشت مواد از معده به مری می‌شوند و اصطلاحاً ترش می‌کنند.

 

این کارشناس طب سنتی افزود: کندی هضم هم از شکایات دیگر آنان است. اغلب کسانی که مبتلا به کبد چرب هستند یا به افزایش کلسترول و تری گلیسیرید دچارند، از این نشانه‌ها نیز رنج می‌برند؛ این نشانه‌ها معمولاً  به سبب کاهش گرمی معده و افزایش تری آن روی می‌دهد؛ در واقع، غلبه سردی و تری در معده با نشانه‌های گفته شده، مشخص می‌شود.   

 

علوی اضافه کرد: برای این بیماران، خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی همچون ماست و دوغ، پنیر بی نمک، خامه و سرشیر، شیر سرد به خصوص هنگام ناشتا، خیار و گوجه فرنگی، سالاد شیرازی و سالادهای مجلسی به خصوص با سس مایونز، کدو و کلم میوه‌های تابستانی که هنوز کاملاً شیرین نشده باشند،کیوی پرتقال و گریپ فروت، نوشیدن زیاد آب بدون تشنگی، ترشی‌ها، سرکه و آبغوره مضر است.

 

وی متذکر شد: بعضی از بیماران وقتی این فهرست را می‌بینند، با نارضایتی می‌پرسند: «پس چه بخوریم؟» این افراد درست نمی‌دانند که با خوردن همین خوراکی‌ها به این وضع بد و ناخوشایند دچار شده‌اند و علاوه بر ناراحتی‌های گوارشی، مشکلات دیگری مانند بد رنگی پوست، چاقی، بی حالی، رخوت و سستی هم با این خوردنی‌ها بدتر می‌شود. 

 

این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: البته همه این پرهیزها پس از درمان مناسب و کافی به تدریج قطع می‌شوند و فرد می‌تواند با رعایت برخی تدابیر از آنها استفاده کند.

 

منبع: سلامت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار